Press

GLEMT reviews

Nordlys, terningkast 6

"Forestillingen GLEMT er en gjennomgripende kunstopplevelse. Så sterk. Så heftig. Så vakker. Så viktig. Og så godt sydd sammen at det bare er å klappe i hendene. Lenge."
- Nordlys
Read the whole review

Open image/PDF of review

Harstad Tidende, terningkast 6

"Simone Grøttes GLEMT er fortellerkunst på sitt aller, aller beste, hvor lyd, musikk og bevegelse smelter sammen til en tankevekkende og dypt rørende forestilling."
- Inga Helene Juul, Harstad Tidende

Open image/PDF of review

Altaposten, terningkast 6

"Grøttes blanding av tidsvitners konkrete fortellinger med det abstrakte, ordløse språket som dansen på sett og vis er, er mesterlig. Det blir nært sagt en dialog mellom det verbale og det nonverbale"
- Bernhard Hienerwadel, Altaposten

Open image/PDF of review

Norsk Shakespeare tidsskrift

"Med sitt lavmælte insisterende og samtidig storslagne formspråk, er GLEMT et solid bidrag både til kunstfeltet og til vår kollektive historiekunnskap."
- Ragnhild Freng Dale, Norsk Shakespeare tidsskrift

Open image/PDF of review

Folkebladet

"Dansen fortsetter, utdyper og legemliggjør der ordene ikke strekker til i Simone Grøttes sterke forestilling om krig, evakuering og nedbrenning av Finnmark."
- Arne Ivar Hanssen, Folkebladet
Read the whole review

MARGBEIN reviews

Allehanda

"Margbein er en forestilling gjennomsyret av en dyp humanisme. Den er en overbevisende redegjørelse for hva det betyr å være menneske, mens den feirer både individet og kollektivet"
- Gregor Flakierski, Allehanda

Open image/PDF of review

Vesterbottens-Kuriren

"Simone Grøtte legemliggjør det uslåelige i velkoreografert og sømløst utført dans der ingenting får lov til å bryte magien. Få andre kulturopplevelser kan måle seg med dette"
- Nancy Bladfält, Vesterbottens-Kuriren

Open image/PDF of review

Open image/PDF of review

Danstidningen

"Et ode til det samiske. Hvem vil ikke væra same, roper det inni meg når applausen klinger ut etter premieren på Margbein"
- Karin Kämsby, Danstidningen
Read the whole review

Mitt Media Østersund

"Rörelsen rymmer den stickade vantens dämpade känsla, ett utforskande av armbågens exakta vinkel när kåsan fylld med hett kaffe förs mot munnen, som i en ritual. Den rymmer också känslan av sammanhang, hur många kroppar gemensamt flödar framåt. En kropp som golvad av arkivens tyngd."
- Malin Palmqvist, Mitt Media Østersund

Open image/PDF of review


Mannen som stoppa hurtigruta reviews

NRK

"Mannen som stoppa hurtigruta er en visuell nytelse av ei forestilling. Med nydelig musikk, helt utsøkt scenografi og et særegent danseuttrykk."
- Hege Iren Hansen, NRK
Read the whole review

Scenekunst.no

"Forestillingen er som en nordnorsk fortelling om minner, identitet, folk som har levd, folk som lever og det som kan utspille seg over en kopp kaffe. «Mannen som stoppa hurtigruta» er en historietime som er vel verdt å få med seg, den utfordrer oss til tro på det umulige."
- Maria Stødle, Scenekunst.no
Read the whole review